Snelle botercake met amandelen

    Snelle botercake met amandelen

    14keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze plaatkoek is supersnel gebakken en is dus erg geschikt als er onverwachts bezoek komt. In minder dan 30 minuten is deze cake klaar.

    barbarella Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • Voor het beslag
    • 250 ml slagroom
    • 250 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 eieren
    • een snufje zout
    • Rasp van de schil van 1 citroen
    • 300 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • voor de topping
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200-250 gr suiker (naar smaak)
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 eetlepels melk
    • 200 gr gehakte amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Oven voorverwarmen op 200 graden C en een bakblik invetten met boter en met bloem bestuiven.
    2. Slagroom opkloppen met de mixer en suiker, vanillesuiker, eieren, zout en citroenrasp er kort doorheen mixen, tot alles goed gemengd is.
    3. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door het beslag. Het deeg in he bakblik gieten en in de voorverwarmde oven 10 minuten bakken.
    4. Terwijl de cake aan het bakken is, klop je de boter zacht. Meng hier de suiker, vanillesuiker en melk doorheen. Als laatste de gehakte amandelen erdoor mengen.
    5. Neem na 10 minuten het bakblik uit de oven en verdeel de topping over de cake (ik vind dat dat het beste met je handen gaat) en bak de cake dan nog eens 10 minuten.
    6. De cake laten afkoelen en in stukken snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren