Pulled pork

  17 uur

  pulled pork is een traditioneel amerikaans gerecht voor op de BBQ. Je BBQed het varkensvlees langzaam bij beperkte temperatuur totdat het zo zacht is dat je het met twee vorken uit elkaar kan trekken (pullen). Dit recept beschrijft de bereidingsmethode op een gangbare ketel BBQ (Weber One Tough gold/silver)

  Bram

  Utrecht, Nederland
  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 2 kilo procureur
  • azijn
  • mosterd
  • olie
  • appelsap
  • broodjes
  • BBQ saus
  • veel kruidenmengsel
  • oventhermometer
  • rookhout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 16uur  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:17uur 

  1. Snij de grote stukken vet van de procureur, was het vlees goed en spoel het af met azijn. Daarna weer de azijn er goed afspoelen. Droog maken en het stuk vlees insmeren met een dunne laag mosterd.
  2. Smeer je kruidenmengsel over het vlees. Je kan kiezen voor een zelfgemaakt mengsel, of voor een commerciële BBQ rub. Het vlees gaat erg lang op de BBQ, dus goed insmeren is een must.
  3. Steek je BBQ aan voor indirect BBQen (tips op mijn website, zie onder). De BBQ moet een temperatuur hebben van 100 - 135 graden. Leg dan de procureur op het stuk waar geen kolen onder liggen.
  4. Na 20 minuten doe je de onderste schuif 1/3 of 1/2 dicht. Afhankelijk van de temperatuur van de ketel. In het begin zal die wat hoger zijn, maar zorg dat je een beetje tussen de 100 en de 135 graden zit. Niet benauwd worden als hij er flink boven zit, zakt vanzelf wel in als je de schuif wat dichter doet.
  5. Elke drie kwartier even de deksel open. Het stuk vlees even draaien, waterbakje bijvullen en eventueel kolen bijvullen. De eerste paar uur ook nog een blokje hout erbij gooien. Na een uurtje of 5/6 kan je beginnen met het aanbrengen van de wash. De wash is een mengsel van appelsap en een klein beetje van je rub. Eventueel wiskey erbij is een aanrader.
  6. De pulled pork is klaar als hij de 90 graden aantikt. Als hij klaar is wikkel je hem in de aluminiumfolie. O ja, denk niet dat hij verbrand is omdat het zwart is. Dat wordt de bast, of de Mr. Brown genoemd. Het lekkerste stukje van de de pulled pork.
  7. Na een uurtje rusten trek je de procureur met twee vorken uit elkaar. Doe het op een broodje met wat sla en je favoriete BBQ saus en je weet niet wat je meemaakt!

  Bekijk dit op mijn blog

  Het recept op mijn website vol met BBQ tips

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)