Aardbeien kwarktaart

    Aardbeien kwarktaart

    72keer bewaard
    5uur30min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Laat de pakjes maar in de winkel staan, deze zelfgemaakte kwarktaart met verse ingrediënten is veel lekkerder en puur van smaak.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 100 gr digestive koekjes of tarwebiscuit
    • 4 eetlepels suiker
    • 55 gr boter
    • 450 gr kwark
    • 125 ml slagroom
    • 60 gr suiker
    • 1 zakje (9 gr) gelatinepoeder
    • 60 ml versgeperst sinaasappelsap
    • 5 grote aardbeien (of meer naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur30min 

    1. Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Meng de kruimels met de 4 eetlepels suiker. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en meng dit goed met het kruimelmengsel.
    2. Pak een springvorm van 20 of 24 cm. Bedek de onderkant met bakpapier en klem de ring eromheen. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
    3. Sla de slagroom stijf met een deel van de suiker. Pureer de aardbeien. Meng de kwark met de aardbeienpuree en de slagroom en de resterende suiker in een grote kom goed door elkaar.
    4. Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor. Laat dit ongeveer 4 minuten verwarmen tot de gelatine helemaal is opgelost.
    5. Meng het sinaasappelsap met gelatine door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. Giet dan dit mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.
    6. Bedek de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
    7. Je kunt de taart nog versieren met wat plakjes aardbeien. En als de calorieën je (even) niets kunnen schelen: serveer er een flinke schep slagroom bij, nog lekkerder!

    Tip

    Je kunt natuurlijk in plaats van aardbeien ook gepureerde banaan toevoegen, of mango, of perzik. Deze kwarktaart heeft een pure (kwark)smaak, als je het iets romiger wil, kun je meer slagroom door het recept doen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Ali
    van
    13

    Hoeveelheden gewijzigd. Ik heb er twee keer zoveel slagroom in gedaan (250 ml). Heerlijk romige kwarktaart! - 25 jun 2010

    guus
    van
    7

    Heerlijke kwarktaart, niet moeilijk om zelf te maken. Ik heb er wel wat meer slagroom doorgedaan. - 02 mei 2010

    Ali
    van
    6

    Deze taart was een succes, iedereen vond het lekker, zelfs het bezoek dat eigenlijk niet zo dol op kwark is. Dit ga ik vaker maken! - 25 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren