Kwark-slagroomtaart met biscuitdeeg

    Kwark-slagroomtaart met biscuitdeeg

    71keer bewaard
    1uur5min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart met kwark en slagroom is de lievelingstaart van mijn vrienden en ik moet deze dan ook bij elke gelegenheid bakken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 slagroomtaart

    • Het wit van 5 eieren
    • Een beetje citroensap
    • 125 gr suiker
    • 5 eidooiers
    • Rasp van de schil van 1 citroen
    • 100 gr bloem
    • 25 gr maizena
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • Wat boter en bloem voor de springvorm
    • Voor de vulling
    • 600 gr slagroom
    • 1 zakje slagroomversteviger (bv. klop-fix)
    • 500 gr magere kwark
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • Rasp van de schil van 1 citroen
    • Een beetje poedersuiker om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Een springvorm invetten en met bloem bestuiven. Oven voorverwarmen op 175-200 graden C.
    2. Eiwit met wat citroensap stijf slaan. Dan de suiker lepel voor lepel toevoegen en erdoor mengen en dan het eiwit verder mixen tot het helemaal stijf en glanzend is.
    3. Eidooiers met citroenrasp mengen. De bloem en maizena zeven en mengen. Het meel met een spatel door de eidooiers mengen en het stijfgeslagen eiwit erdoor mengen.
    4. Het beslag direct in de springvorm doen en in de voorverwarmde oven 35-45 minuten bakken - met een sateprikker de gaarheid controleren.
    5. Laat de cake afkoelen en snij de cake dan eenmaal horizontaal door. De onderste helft weer in de springvorm leggen.
    6. Voor de vulling de slagroom kloppen en 3 eetlepels slagroomversteviger toevoegen. Slagroom helemaal stijf kloppen. Magere kwark, suiker, vanillesuiker en citroenrasp met de resterende slagroomversteviger mengen en dan de slagroom erdoor mengen.
    7. Schenk de vulling op de taartbodem in de springvorm en strijk glad. Leg de andere helft van de cake erbovenop. Zet de taart in de koelkast om op te stijven. Verwijder voor het serveren de rand van de springvorm en strijk de rand van de taart glad met een mes. Bestuif met wat poedersuiker en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    أمعبدالله
    3

    3 eetlepels klopfix? Dat zit niet eens in 1 zakje(zoals jij bij benodigdheden hebt staan #confused - 03 nov 2015

    1

    Lekker! Ze waren hier allemaal fan - 17 jun 2014

    HenkVeer
    van
    0

    Prima recept en heel duidelijk. Erg lekker en niet machtig. De bovenkant heb ik geglaceerd met daar bovenop hazelnootstukjes. Jammie. - 29 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren