Gevulde eieren met zalm en zelfgemaakte mayonaise

    Gevulde eieren met zalm en zelfgemaakte mayonaise

    60keer bewaard
    40min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept gebruikte mijn moeder (die uit Frankrijk komt) al jaren. Het is een geweldig recept en makkelijk om te maken. Een heerlijke variant op de traditionele gevulde eieren.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 gevulde eieren

    • Zelfgemaakte mayonaise
    • 2 eidooiers, op kamertemperatuur
    • 1 teentje knoflook
    • 120 ml plantaardige olie
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels rode wijnazijn, of naar smaak
    • Overige ingrediënten
    • 12 eieren
    • 1 sjalotje, fijngehakt
    • 1 blikje (ong 170 gr) zalm, uitgelekt en in stukjes
    • 1 snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Om de mayonaise te maken klop je de eidooiers op met een elektrische mixer of staafmixer. Voeg geleidelijk de olie toe, een eetlepel per keer, terwijl je continue blijft mixen. Blijf olie toevoegen tot de het mengsel iets dikker is dan gewone mayonaise. doorboor het teentje knoflook en roer dit door het mengsel tot het z'n sap loslaat. Haal de knoflook er weer uit en breng de mayonaise op smaak met zout en peper. Mix de rode wijnazijn erdoor met 1 theelepel per keer. Doe dit geleidelijk, het zal de mayonaise wat dunner maken.
    2. Leg de eieren in een pan met genoeg water om ze te bedekken. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur, giet af en laat de eieren afkoelen. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Haal het eigeel uit de eieren en stop dit in een kom. Leg de halve eieren op een serveerschaal.
    3. Voeg aan het eigeel de sjalot, zalm, 120 ml van de mayonaise, zout en peper toe. Meng dit goed door. Als het mengsel wat droog is, voeg je nog wat mayonaise toe. Lepel dit mengsel in de halve eieren en zet ze in de koelkast of serveer direct.

    Video

    Bekijk de video op ons youtube kanaal, voor meer ideeën voor gevulde eieren!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    1

    Eenvoudig recept, maar erg lekker - 31 dec 2012

    ChristineDegryse
    0

    - 29 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren