Gebraden kip met artisjok en olijven

    Gebraden kip met artisjok en olijven

    1keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gebraden kippenborst en -poten met artisjokhart en zwarte olijven in een saus van witte wijn en kippenbouillon. Een snufje dragon maakt dit smakelijke Mediterrane gerecht helemaal af. Serveren met een knapperig broodje om van alle restjes sap te genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kippenborsten, met bot en vel
    • 6 kippenpoten
    • 1 blikje (390 gr) artisjokhart, uitgelekt en in vieren
    • 425 gr zwarte Spaanse olijven
    • 110 ml droge witte wijn
    • 110 ml kippenbouillon
    • 1 eetlepel verse dragon, fijngesneden
    • grof zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Borst en poten in een ovenschaal van 23x33 cm leggen met het bot naar beneden. Artisjok en olijven erom leggen, en water en bouillon toevoegen. Dragon erover strooien en met zout en peper op smaak brengen.
    3. De kip in 1 uur in de voorverwarmde oven bruin en gaar braden (helder vleessap, wit vlees).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren