Geschnetzeltes

    Geschnetzeltes

    18keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit overheerlijke gerecht wordt van oorsprong bereid met kalfsvlees, maar is heel goed te maken met kipfilet. Het is lekker en gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk bij witte rijst met doperwtjes, maar ook bij rosti.

    TanteWokkie Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gram kipfilet
    • 250 gram champignons
    • 1 ui
    • 3 eetlepels olie
    • 1 dl gevogeltefond
    • 1,5 dl slagroom
    • 2 eetlepels cognac (optioneel)
    • 2 eetlepels allesbinder
    • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
    • snufje zout naar smaak
    • snufje peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de kipfilet in reepjes, de champignons in plakjes en de ui in ringen. Hak de peperselie fijn.
    2. Verhit de olie in een wok en voeg de kipreepjes er in gedeeltes bij. Laat alles onder voortdurend omscheppen ca 5 minuten bakken.
    3. Schep vervolgens het vlees naar 1 kant van de wok en bak de ui en champignons 3 minuten in de resterende olie.
    4. Schep vervolgens het vlees erdoor en voeg de cognac toe. Laat in 6 minuten verdampen en voeg dan de fond en slagroom toe. laat alles nog even 5 minuten zachtjes sudderen. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
    5. Strooi de allesbinder en 1/3 van de peterselie erover en roer goed door. Garneer met de rest van de peperselie. Eet smakelijk!

    Bekijk dit op mijn blog

    Dit recept is ook te vinden op mijn site.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren