Sinaasappelgelei bonbon met amandelspijs

    Sinaasappelgelei bonbon met amandelspijs

    17keer bewaard
    8uur40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke bonbon van pure chocolade gevuld met sinaasappelgelei en amandelspijs. Je hebt een bonbon vorm nodig om deze heerlijke chocolaatjes te maken. Deze is verkrijgbaar bij Xenos, maar je kunt ook bonbon papier gebruiken van originele bonbons.

    Gabriella Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 20 stuks

    • 200g pure chocolade
    • 1tl walnootolie
    • 50g amandelspijs
    • 1 dl sinasappelsap
    • 1,5 blad gelatine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur afkoelen  ›  Klaar in:8uur40min 

    1. Smelt de chocolade au bain Marie en voeg de olie toe. Neem een bonbon vorm (verkrijgbaar bij Xenos) en besmeer het met de gesmolten chocolade met behulp van een dunne kwast. Laat het 5-10 minuten staan. Daarna herhaal je het proces nog twee keer.
    2. Leg intussen de gelatine in koud water voor een paar minuten. Warm 1-2 eetlepels sinaasappel op en los de gelatine erin op. Laat het goed afkoelen.
    3. Druppel c.a. 1 theelepel sinaasappelgelei in de bonbonvormen. Laat het hard worden.
    4. Bestrooi het werkvlak met poedersuiker en rol de amandelspijs uit. Steek er rondjes uit, die op de bonbon passen. Leg de amandelrondjes op de bonbon
    5. Smelt de rest van de chocolade weer au bain Marie. Bedek de bonbons met de chocolade met behulp van een theelepel.
    6. Laat de bonbons hard worden (tenminste een nacht) Daarna kan je ze met een snelle beweging uit de vorm drukken.

    Bekijk dit op mijn blog

    Gabriella's creatieve keuken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Hallo, ik zou het graag willen maken maar ik vind het een beetje verwarrend in die zin van, is het 1 en een 1/2 blaadje gelatine of een 1/2 blaadje. Misschien kan iemand mij verder helpen. - 04 dec 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren