Gestoomde witvis

    Gestoomde witvis

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gestoomde witvis met paksoi, shiitake, soja en sesam.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 800 gr witvisfilet
    • zout
    • 4 struikjes minipaksoi (of 1 grote struik)
    • verse gemberwortel, geschild en in zeer dunne reepjes
    • 350 gr shiitake
    • plantaardige olie
    • 2 dl krachtige gevogeltebouillon
    • lichte Chinese sojasaus (of Japanse)
    • sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. visfilet in gelijkmatige porties verdelen en licht zouten
    2. van de paksoi de steelaanzet verwijderen en vervolgens zorgvuldig wassen
    3. paksoi als 8 kleurige bedjes over de bodem van een stoommand verdelen
    4. visfilets op de paksoi dresseren en bestrooien met de dunne gemberreepjes. Tot gebruik in de koelkast bewaren
    5. van de shiitake de steeltjes verwijderen; shiitake in reepjes snijden
    6. steeltjes van d shiitake met de bouillon aan de kook brengen en enige tijd zachtjes laten trekken; zeven en op smaak maken met de sojasaus en sesamolie
    7. Afwerking: vis en paksoi gaar stomen
    8. onderwijl de shiitake in wat olie op hoog vuur kort aanbakken
    9. vis en paksoi in warme bakjes / op borden dresseren
    10. shiitake erover verdelen en er de hete bouillon over verdelen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren