Eendenborst Teriyaki

    Eendenborst Teriyaki

    7keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Eendenborst Teriyaki met mangosalsa en gefrituurde prei

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 dl Japanse sojasaus
    • 1 dl sake
    • 1 dl mirin
    • 40 gr suiker
    • 8 tamme eendenborsten, filet de canette
    • 2 verse mango’s
    • 1 rode Spaanse peper (naar smaak meer of minder)
    • 1 groene Spaanse peper (naar smaak meer of minder)
    • Verse gemberwortel, geschild en fijn geraspt
    • Korianderblad, fijngehakt (naar smaak)
    • Limoensap en eventueel geraspte limoenschil
    • Zout en peper
    • 1 grote stengel prei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. sojasaus, sake, mirin en suiker verwarmen en desgewenst iets laten inkoken; de Teriyakisaus laten afkoelen
    2. pezen en vliezen van de eendenborsten verwijderen; vetzijde met een scherpmes tot op het vlees inkruisen; eendenborsten rondom licht met de afgekoelde Teriyakisaus bestrijken en dit een half uurtje laten intrekken
    3. eendenborsten in een droge koekenpan – eerst op de vetzijde – rondom aanbakken en met de vetzijde boven op een ovenplaat leggen; opnieuw rondom bestrijken met de Teriyakisaus
    4. mango’s wassen en schillen; vlees rondom de pit wegsnijden; de mooie stukken in kleine blokjes snijden de rest pureren (coulis), desgewenst zeven en apart houden
    5. van de Spaanse pepers steelaanzet, vruchtvlees in kleine blokjes pitjes en zaadlijsten verwijderen
    6. mangoblokjes met de Spaanse peper tot een salsa mengen; op smaak maken met de geraspte gemberwortel, het fijngehakte korianderblad, limoen, peper en zout
    7. salsa en coulis tot gebruik koel bewaren
    8. prei wassen en in een zeer, zeer fijne julienne snijden
    9. prei goed drogen en – in porties - in een niet te hete frituur mooi goudbruin bakken; op keukenpapier laten uitlekken
    10. Afwerking: oven voorverwarmen op 180° C.
    11. eendenborsten in de voorverwarmde oven rosé braden, even laten rusten en vervolgens trancheren
    12. mangosalsa over de borden verdelen, getrancheerde eendenborst erop dresseren en afwerken met de gefrituurde prei
    13. aan de zijkanten garneren met een “streepje” mangocoulis aan de ene en een “streepje” Teriyakisaus aan de andere kant

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren