Gebraden kip met perzik

    Gebraden kip met perzik

    5keer bewaard
    35min


    340 personen hebben dit gemaakt

    Haast? Een snel maar verzorgd hoofdgerecht nodig voor een belangrijke gelegenheid? Dan is dit wat u zoekt. Niet alleen is het een makkelijk en snel gerecht, het ziet er ook prachtig uit. Lekker met wilde rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 kipfilets
    • 170 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 4 verse perziken, geschild, ontpit en in plakjes
    • 1/8 theelepel gemberpoeder
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • 2 eetlepels vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 23x33 cm licht invetten.
    2. De kipfilet in de ovenschaal leggen. De helft van de basterdsuiker erover verdelen. Vervolgens een laagje perzikschijfjes en als laatste de resterende suiker, gember, kruidnagel en citroensap.
    3. 30 minuten de voorverwarmde oven bakken, onderwijl regelmatig met het vleessap bedruipend. De kip is gaar als het vlees wit is en de sappen helder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren