Pisang goreng met kokosijs
1 / 1 Foto van:  
Blader

Pisang goreng met kokosijs

Pisang Goreng, gefrituurde banaan, met goela djawa en kokosijs

OotKwisien Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 3 dl bier
  • geraspte kokos
  • 4 grote, niet te rijpe bananen
  • frituurolie
  • goela djawa (Javaanse suiker) en / of poedersuiker
  • kokosijs
  • bananenblad

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout
  2. meng er eerst één voor één de eieren en vervolgens beetje bij beetje het meel door zodat een mooi glad en stevig beslag ontstaat
  3. laat het beslag voor gebruik (minimaal) een half uurtje rusten
  4. geraspte kokos in een droge koekenpan licht bruin roosteren; pas op voor verbranden
  5. Afwerking: frituur voorverwarmen op 180° C.
  6. bananen schillen en - schuinweg – in 4 gelijkmatige stukken snijden
  7. stukken banaan – in porties - door het beslag halen en in de olie goudbruin frituren
  8. op keukenpapier laten uitlekken en er goela djawa over raspen en / of bestrooien met poedersuiker
  9. borden beleggen met bananenblad
  10. op elk bord 2 warme pisang gorengs schikken en er royale bol kokosijs naast scheppen
  11. bestrooien met de geroosterde kokos en desgewenst nog wat geraspte goela djawa

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties