Pisang goreng met kokosijs

    Pisang goreng met kokosijs

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pisang Goreng, gefrituurde banaan, met goela djawa en kokosijs

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • mespunt zout
    • 2 eieren
    • 3 dl bier
    • geraspte kokos
    • 4 grote, niet te rijpe bananen
    • frituurolie
    • goela djawa (Javaanse suiker) en / of poedersuiker
    • kokosijs
    • bananenblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout
    2. meng er eerst één voor één de eieren en vervolgens beetje bij beetje het meel door zodat een mooi glad en stevig beslag ontstaat
    3. laat het beslag voor gebruik (minimaal) een half uurtje rusten
    4. geraspte kokos in een droge koekenpan licht bruin roosteren; pas op voor verbranden
    5. Afwerking: frituur voorverwarmen op 180° C.
    6. bananen schillen en - schuinweg – in 4 gelijkmatige stukken snijden
    7. stukken banaan – in porties - door het beslag halen en in de olie goudbruin frituren
    8. op keukenpapier laten uitlekken en er goela djawa over raspen en / of bestrooien met poedersuiker
    9. borden beleggen met bananenblad
    10. op elk bord 2 warme pisang gorengs schikken en er royale bol kokosijs naast scheppen
    11. bestrooien met de geroosterde kokos en desgewenst nog wat geraspte goela djawa

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren