Hollandaisesaus

    (138)

    Deze botersaus met citroen is een klassieker. Heerlijk bij vlees en vis of over gekookte witte asperges.


    106 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eidooiers
    • 1 1/2 theelepel versgeperst citroensap
    • 50 gr ongezouten boter, gekoeld
    • 175 gr ongezouten boter, gesmolten
    • Zout naar smaak
    • 1 theelepel witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de eidooiers in een steelpannetje; klop dit met een garde op tot een citroengeel en enigszins dik geheel. Roer het citroensap erdoor.
    2. Voeg de helft van de gekoelde boter toe en verwarm op zeer laag vuur. Blijf voortdurend met de garde roeren terwijl de boter smelt en blijf roeren tot de massa dik genoeg is dat je de pan ziet tussen twee slagen door. Haal de pan van het vuur en meng met een garde de resterende gekoelde boter erdoor. Roer beetje bij beetje de gesmolten boter erdoor. Breng op smaak met zout en witte peper.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (138)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties