Romige chocolademousse

    Romige chocolademousse

    41keer bewaard
    1uur45min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van de beste recepten voor chocolademousse die ik ooit heb geprobeerd. Het is heerlijk romig. Ik maak de mousse zelf altijd zonder alcohol. Garneer met wat slagroom en chocoladeschilfers voor een extra mooi effect.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 195 pure chocolade, in stukjes
    • 7 eidooiers, losgeklopt
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 snufje zout
    • het wit van 7 eieren
    • 295 ml slagroom
    • 1 eetlepel kirschwasser (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Doe de chocolade in een metalen kom boven een pan met zachtjes kokend water. Roer regelmatig tot de meeste chocola is gesmolten. Haal dan van het vuur en roer door tot een glad geheel. Zet apart om iets te laten afkoelen.
    2. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf, maar laat het niet korrelig worden. Zet apart.
    3. Klop in een andere kom de eiwitten met wat zout op tot ze stijve pieken vormen. Strooi de suuiker erdoor en blijf kloppen tot het helemaal stijf is. Meng voorzichtig de eidooiers en het kirschwasser erdoor.
    4. Meng voorzichtig de gesmolten chocola erdoor tot dit helemaal is opgenomen en meng dan de slagroom er goed door. Verdeel dit over dessertschaaltjes en zet in de koelkast tot het stevig is geworden, in ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    4

    Andere ingrediënten gebruikt. bijde choccolade hebben we een kwart vervangen door frambozen chocolade en als likeur geen kirschwasser maar perenlikeur gebruikt - 13 mrt 2011

    2

    was echt erg lekker en goed te maken wel een variatie gemaakt, bedankt voor het recept - 13 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren