Hollandse boterkoek

    Hollandse boterkoek

    49keer bewaard
    50min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Boterkoek is vol van smaak en is heerlijk bij een kop thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 1 1/2 theelepel amandelextract
    • 1 ei, losgeklopt
    • 190 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ronde cakevorm van 23 cm in.
    2. Mix met een elektrische mixer in een middelgrote kom de boter, suiker en amandelextract tot een licht en luchtig geheel. Meng het ei erdoor. Meng de bloem en bakpoeder; roer dit met een pollepel door het mengsel tot het deeg een bal vormt. Druk het deeg in de voorbereidde cakevorm.
    3. Bak de koek in 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtbruin is. Snij in partjes als de koek is afgekoeld.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    9

    De smaak is heerlijk. Heb m 40 min. in de oven gehad. Hij was helaas wat hard. Kan ik beter de baktijd korter houden, of ipv. kristalsuiker, basterdsuiker gebruiken om de koek minder hard de krijgen? - 19 aug 2011

    agnieta
    van
    1

    - 21 apr 2013

    van
    0

    Het was erg lekker en flug gemaakt in m'n foodprocesser. Dit recept hou ik om vaker te maken 🌻 Carla . - 06 dec 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren