Chocoladecake zonder meel

    Chocoladecake zonder meel

    111keer bewaard
    30min


    87 personen hebben dit gemaakt

    De toevoeging van gemalen amandelen maakt dat deze cake anders is dan anders. Serveer warm met een lepel slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr pure chocolade van hoge kwaliteit
    • 125 gr boter, zacht
    • 125 gr suiker
    • 4 eieren, gesplitst
    • 200 gr gepelde en fijngemalen amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een kom die je op een pan met kokend water zet. Laat de chocola smelten onder voortdurend roeren.
    2. Mix de boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan het botermengsel samen met de gemalen amandelen en de gesmolten chocola. Mix dit goed door.
    3. Klop de eiwitten op met een garde tot ze stijf zijn en voeg dit voorzichtig toe aan het beslag.
    4. Schenk het beslag in een 20 cm ronde vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven van 180 graden C / gasovenstand 4 in ongeveer 20 minuten gaar.
    5. Laat de cake ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen alvorens op een schaal te leggen.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (10)

    19

    Gezonder gemaakt. Erg lekker. Blijft lang smeuïg. Heb margarine in plaats van boter gebruikt, rietsuiker in plaats van witte basterd en ongepelde gemalen amandelen in plaats van gepelde, voor de vezels. - 02 okt 2010

    17

    Erg lekker. Blijft lang smeuïg. - 04 okt 2010

    Heleenvdberg
    7

    Ik heb inplaats van met de garde het eiwit te kloppen gewoon de mixer gepakt en die op de laagste stand gezet. - 05 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren