7 minuten chocolade-fudgecake

    7 minuten chocolade-fudgecake

    45keer bewaard
    7min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kende ik al als kind en is ontzettend handig als je ineens behoefte hebt aan chocola. Het is een chocoladecake met een heerlijke chocoladesaus verborgen op de bodem van de cake. Lekker met ijs!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 gr zelfrijzend bakmeel
    • 110 gr suiker
    • snufje zout
    • 30 gr cacao
    • 55 gr gesmolten margarine
    • 1 ei
    • 4 eetlepels melk
    • 1 eetlepel vanille extract
    • Voor de saus
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 30 gr cacao
    • 150 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:7min 

    1. Meng de bloem met de suiker, zout en 30 gr cacao.
    2. Voeg de gesmolten boter, het ei, melk en vanille extract aan het mengsel toe. Roer goed door en schenk het dan in een magnetronbestendig schaaltje (de zijkanten moeten zo'n 5 cm hoog zijn, de cake zal gaan rijzen)
    3. Maak de saus door de 110 gr bruine suiker te mengen met de resterende cacao. Strooi dit over het beslag.
    4. Verwarm het water in 30 seconden en schenk dit voorzichtig over de cake. gebruik een vork om een paar gaatjes in het beslag te maken zodat er wat water in kan.
    5. Bak de cake op hoog vermogen (800 watt) in 5 minuten gaar.
    6. Serveer met ijs of custard.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    8

    Toen het de magnetron inging (een klont deeg met daarboven een plas water met cacao en suiker) dacht ik dat dit nooit goedkwam.... Maar dit was toch een zeer smakelijke chocoladecake! Geslaagd experiment. Vooral in combinatie met de saus was het erg lekker. Volgende keer doe ik er een bolletje ijs bij, vast nog lekkerder. - 16 mrt 2010

    loez2005
    van
    0

    Het was simpel om te maken maar het zag er gek uit toen we het uit de magnetron haalden, een beetje puddingachtig. Het smaakte lekker en ik hoop dat we het goed gedaan hebben. - 26 okt 2015

    EdmeeJoosten
    0

    Al zag het er niet zo heel mooi uit als op de foto, ging het voor mij om de smaak. Al eens eerder een brownie in een (koffie)mok binnen 5 minuten gemaakt uit de magnetron, en dat smaakte al prima! De volgende keer ga ik de saus met minder suiker bereiden, want het was mij iets te zoet. Mijn partner kan het soms niet zoet genoeg zijn, dus die heb ik absoluut niet horen klagen! Warm is dit gerecht SUPERLEKKER, maar afgekoeld is het ook meer dan prima te eten! Natuurlijk ook lekker met een bolletje vanille-ijs erbij, maar puur natuur ook lekker... natuurlijk voorzien van een mok ijskoude melk. - 14 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren