Creme brulee met Irish cream

    Creme brulee met Irish cream

    10keer bewaard
    5uur25min


    157 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige variatie op een heerlijk dessert! Creme brulee met baileys of een ander merk Irish cream. Voor het eerst gehad in een restaurant in Engeland, en dit is mijn versie van dat recept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 475 ml slagroom
    • 65 gr suiker
    • 6 eidooiers
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eetlepels Irish cream likeur
    • poedersuiker, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Zet 6 ovenschaaltjes (ramekins) op een handdoek in een braadslee van tenminste 7 cm diep.
    2. Meng de room en suiker in een pannetje op middelmatig vuur en laat dit zeer heet worden, onder voortdurend roeren zodat de suiker oplost. Klop met een garde de eidooiers, vanille en irish cream samen tot het goed gemengd is. Voeg langzaam 1/3 van de warme room roe, met twee eetlepels tegelijk, onder voortdurend roeren. Zodra je 1/3 van de warme room er goed hebt door gemengd, kun je de resterende warme room toevoegen zonder bang te hoeven zijn voor klontjes.
    3. Schenk de custard in de ovenschaaltjes en vul dan de braadslee met kokend heet water, zodat het halverwege de ovenschaaltjes komt. Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze stevig zijn, in 50-60 minuten.
    4. Zodra de custard stevig is, zet de ovenschaaltjes dan op een rooster, en laat ze in 1 uur tot kamertemperatuur afkoelen. Dek ze af en zet ze in de koelkast tot ze helemaal koud zijn, ongeveer 4 uur. De custard kun je tot serveren in de koelkast bewaren.
    5. Haal de ovenschaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met ongeveer 1 theelepel fijne suiker over elk ovenschaaltje. Schud voorzichtig met het schaaltje zodat de suiker de hele bovenkant bedekt, en schud dan het overtollige suiker van de custard af.
    6. Smelt met een kleine keukenbrander de suiker door kort heen en weer te gaan over de bovenkant van de custard zodat de vlam ze net niet raakt. Zodra de suiker is gesmolten wordt het karamel, de koude custard daaronder zorgt ervoor dat de suiker een hard laagje wordt. Serveer direct. Je kunt de met suiker bestrooide custardbakjes ook in de oven grillen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren