Melktert (Zuid-Afrikaanse melktaart)

    Melktert (Zuid-Afrikaanse melktaart)

    21keer bewaard
    1uur10min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het legendarische recept voor melktert van mijn Zuid-Afrikaanse oma. Overheerlijk. Het is een traditionele Zuid-Afrikaanse taart en eenvoudig om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eetlepels boter
    • 200 gr suiker
    • 3 eidooiers
    • 145 gr cakemeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel vanille extract
    • 950 ml melk
    • het wit van 3 eieren
    • 1 eetlepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Spray een taartvorm van 23 cm in met plantaardige olie.
    2. Klop in een grote kom de boter met de suiker tot een glad geheel. Voeg de eidooiers toe en mix tot het licht en luchtig is. Meng door een zeef de cakemeel, bakpoeder en zout erbij en mix goed door. Meng de vanille en melk erdoor.
    3. Klop in een andere kom met een electrische mixer de eiwitten stijf. Meng dit voorzichtig door het beslag. Schenk het beslag in de voorbereide taartvorm en strooi er kaneelpoeder over.
    4. Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven, en zet dan de temperatuur lager naar 165 graden C. Bak nog eens 25-30 minuten, tot het midden stevig is (even voorzichtig schudden met de vorm). Serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    juf.Marike
    1

    De baktijd was veel langer dan in de beschrijving zeker 1uur en 45 minuten en toen was hij nog niet gaar. Ik heb een goede oven, daar ligt het niet aan. Had ook minder melk gebruikt n. 750 ml. Nu afkoelen en proeven!! De geur is prima!! - 07 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren