Gebraden runderfilet met kreeftvulling

    Gebraden runderfilet met kreeftvulling

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    33 personen hebben dit gemaakt

    De geroosterde runderfilet wordt gevuld met kreeft en vervolgens gekookt in een saus van wijn, knoflook en boter. Ontegenzeggelijk een indrukwekkend gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 hele kreeftenstaarten
    • 1 (2 kg) runderfilet
    • 250 gr boter
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1 dessertlepel citroensap
    • 1 fles witte wijn
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel gebroken zwarte peperkorrels
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. Een grote pan water aan de kook brengen en hierin de kreeftenstaarten 5-6 minuten koken. Uit het water halen, afspoelen en schaal verwijderen. De staarten door de lengte halveren. Het rundvlees in lengterichting doorsnijden, tot ong. 1 duimdikte van de onderkant. Het midden vullen met de kreeft.
    3. In een sauspan boter met knoflook laten smelten, vervolgens citroensap en 250 ml wijn toevoegen. Ong. 1/4 van het botermengsel over de kreeft druppelen. Het rundvlees met keukengaren dichtbinden en de buitenkant met olijfolie inwrijven. Vervolgens in een ovenschaal leggen en resterende wijn in de ovenschaal gieten. Geplette peperkorrels over het vlees verdelen.
    4. 45-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Zout aan het resterende botermengsel toevoegen en over het vlees strooien alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren