Kwarktaart

    Kwarktaart

    19keer bewaard
    1uur15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor kwarktaart is van mijn tante Hilde. Gemaakt met vanillepudding en kwark.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Voor het deeg
    • 100 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 1 ei
    • de rasp van de schil van 1 citroen
    • 150 gr bloem
    • 45 gr maizena
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Voor de vulling
    • 1 pakje mix voor vanillepudding
    • 500 ml melk
    • 2 eetlepel maizena
    • 500 gr kwark
    • 200 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • rasp van de schil van 1 citroen
    • 5 eidooiers
    • het wit van 5 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Alle ingrediënten voor het deeg met koude handen mengen en tot een samenhangend deeg kneden en dan 30 minuten in de koelkast leggen.
    2. De oven voorverwarmen op 175 graden C (160 graden C hetelucht).
    3. Het grootste deel van het deeg op een bebloemd oppervlak uitrollen en er de bodem van een springvorm mee bedekken (iets voor de rand bewaren). Bak de bodem 15-20 minuten in de oven tot het lichtbruin is.
    4. Kook ondertussen de pudding met de melk en maizena volgens de aanwijzingen op het pakje. Laat iets afkoelen en roer dan de kwark erdoor.
    5. Eidooiers, suiker, vanillesuiker en citroenrasp mengen en door het kwark-puddingmengsel roeren. Klop de eiwitten stijf en roer ook deze voorzichtig door het mengsel.
    6. Met het resterende deeg de rand van de springvorm bedekken en tegen de voorgebakken bodem aandrukken. De vulling in de springvorm gieten en de taart in 45 minuten in de voorverwarmde oven afbakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren