Kaneelbrood uit de broodbakmachine

    (4)
    3 uur 30 minuten

    Lekker makkelijk uit de broodbakmachine, een heerlijk zacht en zoet kaneelbrood met amandelen, walnoten en rozijnen.

    Nanda

    Groningen, Nederland
    49 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 brood van ongeveer 750 gram

    • 40 gr boter, in blokjes
    • 70 ml water
    • 130 ml melk
    • 1 ei, losgeklopt
    • snufje zout
    • 335 gr bloem
    • 70 gr bruine basterdsuiker
    • 7 gr kaneel
    • 50 gr rozijnen
    • 25 gr gehakte amandelen
    • 25 gr gehakte walnoten
    • 1 (7 gr) zakje gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Doe de blokjes boter onderin de broodbakmachinepan. Meng het water met de melk en het losgeklopte ei en doe dit dan in de broodbakmachine. Voeg een snufje zout bij.
    2. Meng de droge ingrediënten bloem, basterdsuiker, kaneel, rozijnen, amandelen, walnoten door elkaar en doe dit in de broodbakmachine. Strooi de gist bovenop.
    3. Zet de broodbakmachine op de stand voor een zoet brood, medium korst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Lauwerd
    van
    0

    Het brood is goed gelukt, maar de smaak van de kaneel viel me wat tegen. Toch lekker om eens geprobeerd te hebben. Groetjes  -  29 okt 2016

    van
    0

    Het smaakte heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar.  -  10 sep 2014

    WendyBos
    van
    0

    Su-per!  -  30 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren