Creme Caramel

    Creme Caramel

    9keer bewaard
    1uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een zacht gebakken custard op een laagje karamel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gr witte basterdsuiker
    • 2 eetlepels heet kraanwater
    • 150 ml melk
    • 275 ml slagroom
    • 3 eetlepels bruine suiker
    • 4 eieren
    • 3 druppels vanille essence

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden C / gasovenstand 2.
    2. Smelt de witte basterdsuiker in een steelpan tot het begint te bubbelen en donker wordt. Haal van het vuur en roer het water erdoor VOORZICHTIG! dit zal spetteren. Roer goed door tot het een gladde saus is en schenk dit in een souffle vorm, ook over de randjes.
    3. Om de custard te maken verwarm je de slagroom en melk in een steelpan tot het heet is. Klop ondertussen in een kom de bruine suiker, eieren en vanille op. Klop met een garde de hete melk door het mengsel.
    4. Schenk het custard mengsel in de souffle vorm. Zet de vorm in een braadslee en vul deze met wat heet water om een 'bad' te vormen.
    5. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, tot de custard overal even stevig is.
    6. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, en zet het dan in de koelkast om verder te koelen, het liefst een nacht. Ga met een mes langs de randen en schud een beetje om het los te krijgen. Draai de creme caramel in één beweging (met een bord op de souffle schaal) om op het bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Mien
    van
    0

    ik heb de creme caramel gemaakt was erg lekker maar mijn caramel was vloeibaar geworden toen ik ze omkeerden,hoe kan dat - 05 apr 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren