Zuid-Afrikaanse gele rijst

    Zuid-Afrikaanse gele rijst

    12keer bewaard
    45min


    64 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel Zuid-Afrikaans recept, makkelijk en simpel. Heerlijk met elk soort vlees en jus. Wordt gewoonlijk vaak met bobotie geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 210 gr langkorrelige witte rijst
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepels gemalen kurkuma
    • 3 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 75 gr rozijnen
    • 15 gr boter
    • 600 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de rijst, zout, kurkuma, suiker, kaneel, rozijnen, boter en water samen in een steelpan. Breng aan de kook zonder deksel op de pan. Als het begint te koken, zet het vuur dan lager en doe de deksel op de pan. Laat 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken, tot het water door de rijst is geabsorbeerd. Haal van het vuur en roer door met een vork.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    amai is dat lekker!!! - 01 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren