Malvapoeding (malvapudding)

    Malvapoeding (malvapudding)

    9keer bewaard
    1uur20min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijke, Zuid-Afrikaanse pudding smaakt heerlijk zowel warm als koud met room.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Pudding
    • 2 eetlepels boter
    • 1 eetlepel witte azijn
    • 120 ml melk
    • 200 gr witte basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel abrikozenjam
    • 120 gram cakemeel
    • 1 eetlepel baksoda
    • snufje zout
    • Saus
    • 240 ml slagroom
    • 115 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 120 ml water, sinaasappelsap, of sherry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Smelt 2 eetlepels boter samen met de azijn en melk in een klein pannetje op laag vuur. Haal van het vuur en zet apart. Zeef ondertussen het meel, baksoda en zout samen in een aparte kom.
    2. Klop 200 gr basterdsuiker met de eieren op met een elektrische mixer op een hoge stand tot het luchtig is en lichtgekleurd, in ongeveer 5 minuten. Mix gelijkmatig de abrikozenjam erdoor. Meng de droge ingrediënten afgewisseld met de warme melk met een spatel door het eimengsel. Schenk het beslag in een ovenschaal van ongeveer 1 liter.
    3. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt.
    4. Doe de slagroom, boter, suiker en water in een pannetje en verwarm dit onder voortdurend roeren op middelmatig vuur, tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Laat het mengsel niet koken.
    5. Haal de pudding uit de oven, prik er enige malen in met een vork of prikker en schenk dan het warme roommengsel over de pudding. Serveer warm of koud.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - 09 jul 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren