Chocolade brownies voor Pasen

    Chocolade brownies voor Pasen

    26keer bewaard
    1uur


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van brownies, ze zijn erg makkelijk om te maken en smaken heerlijk. Dit is een basisrecept voor brownies, maar ik heb ze versierd met gekleurd glazuur en mini-paaseitjes om er een speciaal paastintje aan te geven. Je kunt ze ook met chocoladeglazuur bestrijken en garneren met mini-paaseitjes. Ik heb het met allerlei soorten chocola geprobeerd, het smaakt allemaal even lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 250 gr gehakte chocolade
    • 200 gr ongezouten boter, in kleine blokjes
    • 200 gr suiker
    • 3 middelgrote eieren
    • 125 gr bloem
    • 50 gr cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 20min afkoelen  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden C en bekleed een bakplaat/vorm met folie of bakpapier.
    2. Doe de blokjes boter en de gehakte chocolade in een magnetronbestendige kom en verwarm dit 1 minuut in de magnetron op hoog vermogen. Haal uit de magnetron en roer door. Wellicht moet het nog eens 30 seconden. Roer tot een glad geheel. Laat iets afkoelen zodat je de eieren niet kookt als je ze straks toevoegt.
    3. Klop in een andere kom met een garde de suiker met de eieren licht en romig.
    4. Voeg de gesmolten chocola toe aan de eieren, voeg het vanille extract toe en meng het goed door met een houten pollepel.
    5. Meng nu (door een zeef) de bloem en de cacaopoeder erdoor en mix goed door. Nu is het moment om nog extra droge ingrediënten toe te voegen indien gewenst.
    6. Gebruik een spatel om het chocolademengsel in de bakvorm te scheppen.
    7. Zet de bakvorm 20-25 minuten in de oven, je kunt de gaarheid controleren door een cocktailprikker of mes in het midden van de cake te prikken, er moet nog wat van de mix aan de prikker of mes blijven hangen. Bak de brownie niet te lang, dan wordt deze te droog.
    8. Haal de brownie uit de oven en laat in de vorm op een rooster afkoelen. Haal dan de brownie uit de vorm, snijd in vierkanten en decoreer ze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    7

    heel lekker en niet zo moeilijk! zelfs mijn vader die op zijn gewicht moet letten kon er niet van af blijven - 01 okt 2011

    van
    0

    Heerlijk recept, chocolade en boter au bain marie laten smelten. Maar hoe groot is de bakvorm die je gebruikt? Heb een halve bakplaat, maar dan word hij ongeveer half zo dik. - 26 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren