Mary's gevulde eieren

  (355)
  35 minuten

  Dit recept is het resultaat van jaren proberen. Het is een paastraditie bij ons thuis. Waarschuwing: erg glibberig. Als je met de eieren over vloerbedekking loopt, vallen ze altijd met de vulling naar beneden. Pas de hoeveelheid azijn aan naar smaak.


  433 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 6 eieren
  • 1 theelepel witte azijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/4 theelepel fijne mosterd
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 slablaadjes

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 35min  ›  Klaar in:35min 

  1. Leg de eieren in een pan met gezouten water. Breng het water aan de kook en laat de eieren ongeveer 10-15 minuten koken tot ze hardgekookt zijn. Giet af en laat de eieren afkoelen. Pel de eieren zodra ze afgekoeld zijn, snij ze in de lengte doormidden en verwijder het eigeel.
  2. Doe het eigeel in een middelgrote kom en pureer dit. Meng de azijn, mayonaise, mosterd, zout en peper erdoor. Je moet misschien iets meer mayonaise toevoegen om het mengsel samen te houden, maar het hoort iets droog te zijn.
  3. Vul voorzichtig de helften met het eigeelmengsel, maar stop ze niet te vol. Bestrooi met paprikapoeder. Leg ze op een bedje van slablaadjes en/of garneer met peterselie. Bewaar koel.

  Video

  Bekijk de video op ons youtube kanaal, voor meer ideeën voor gevulde eieren!

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (355)

  Beoordelingen in het Nederlands (2)

  van
  19

  het verhaal van de gladde eieren is een bekend verhaal daarom hier een tip:snij een stukje van de onderkant van het halve ei af en je zal zien dat hij perfect blijft staan. Je kan ook een eierdoos bekleden met alluminium folie,leg de folie er ruim overheen druk de folie in de ruimtes waar de eieren zaten en klaar is kees zo kan je de gevulde eieren leuk presenteren.  -  26 dec 2011

  van
  5

  heerlijk. Je kunt ook een paar doen met heel klein gesneden ui, of sjalot of bieslook. Je kunt er ook wat bieslook over strooien.  -  24 dec 2012

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren