Chocolade cheesecake zonder bakken

    Chocolade cheesecake zonder bakken

    102keer bewaard
    2uur


    195 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept van mijn moeder. Het is een cheesecake met een volle chocoladesmaak, dus zowel geschikt voor cheesecake als chocolade liefhebbers! Proef vantevoren om te kijken of je de juiste verhouding chocola - roomkaas hebt. Als je meer chocoladesmaak wilt hebben voeg je wat meer cacaopoeder/water toe.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr digestive koekjes
    • 45 gr boter
    • 110 gr suiker, in gedeelten
    • 120 ml slagroom
    • 150 gr pure chocola, gesmolten en afgekoeld
    • 2 eetlepels cacaopoeder, gemengd met wat heet water
    • 200 gr roomkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verkruimel de digestive koekjes en meng dit met de gesmolten boter en 1 eetlepel suiker. Druk dit op de bodem van een taartvorm van 18 cm en zet deze in de koelkast.
    2. Sla de slagroom stijf. Voeg de gesmolten, afgekoelde chocolade toe, en dan de cacaopoedermix. Meng goed door en zet apart.
    3. Klop de roomkaas en de resterende suiker samen. Meng hier voorzichtig het room/chocolademengsel door.
    4. Verdeel het mengsel over de bodem in de taartvorm. Zet de vorm dan 1 uur in de vriezer.
    5. Zet de taart nog 30 minuten in de koelkast en serveer.

    Video

    Chocolade cheesecake zonder bakken
    Chocolade cheesecake zonder bakken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    van
    17

    Haihai SPF, onwijs lekkere cheesecake Heb alles maal 1,5 gedaan voor de grotere springvorm (26cm) en smaakte heerlijk. Vulde wel heel erg aangezien er maar 5 mensen wilde en ik de cheesecake dus in 6 grote stukken gesneden had haha. Ik ga hem vandaag weer maken voor een verjaardag en nog een keer voor een verjaardag a.s. vrijdag. Dus erg bedankt voor je recept Greetz, Bart - 02 mei 2010

    Veggiefeetje
    5

    Heel erg lekker! Vult wel enorm.. - 23 feb 2012

    allrecipes
    4

    Je kunt de taart een nacht, maar zelfs wel een aantal dagen in de koelkast bewaren! - 14 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren