Perfecte hardgekookte eieren (écht perfect)

    Perfecte hardgekookte eieren (écht perfect)

    15keer bewaard
    40min


    769 personen hebben dit gemaakt

    Ik kon eens een nacht niet slapen en toe heb ik verschillende manieren uitgeprobeerd om hardgekookte eieren te maken en heb ik dit proces bedacht. Je proeft de azijn of zout niet, maar dat zorgt er wel voor dat het velletje van de eierschaal oplost zodat je de eieren makkelijker kan pellen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 hardgekookte eieren

    • 1 eetlepel zout
    • 60 ml witte azijn
    • 1,5 liter water
    • 8 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 15min afkoelen  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe het water, zout en azijn in een grote pan en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, laat ze niet breken. Zet het vuur lager en laat 14 minuten zachtjes koken.
    2. Haal ze daarna van het vuur, giet af en leg de eieren in een bak met ijswater, koud of stromend water. Laat volledig afkoelen in ongeveer 15 minuten. Je kunt ze tot een week in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    GrimeClobber
    0

    - 01 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren