Broodje pom

    Broodje pom

    10keer bewaard
    14uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Traditioneel Antilliaans recept

    Jolanda Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo geraspte tayer
    • 750 gram kippepoten of een hele kip
    • 2 grote tomaten
    • 3 eetlepels tomatenketchup
    • 2 takjes selderij
    • 1 surinaamse peper
    • 1 deciliter olie
    • 250 gram margarine
    • 1 grote ui
    • 3 eetlepels piccalili
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 3 bouillonblokjes
    • 2 eetepels bruine suiker
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 1 liter water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 12uur  ›  Klaar in:14uur 

    1. Haal de zaadjes en zaadlijsten uit de tomaten en peper, snij de selderij fijn.
    2. Snij de ui de tomaat en peper in kleine stukjes.
    3. Was de kip, laat de kip drogen en hak hem in stukken.
    4. Rasp de tayer en meng deze met de piccalili.
    5. Maak een marinade van zout, zwarte peper, nootmuskaat en tomatenketchup. Laat de kip hierin een half uur marineren.
    6. De olie heet maken, de helft van de boter erbij doen en in gedeelten de kip bakken.
    7. Als de kip gaar is, uit de pan halen. Olie uit de pan halen en zeven. De pan afwassen en drogen. De olie weer in de pan doen en de tomaat en ui hierin fruiten.
    8. De kip bij de gefruite tomaat en ui doen. Voeg 1 liter water, de selderij en peper toe en laat dit 10 minuten stoven.
    9. Meng het vocht met de tayer tot het een slap geheel wordt. Breng het eventueel nog op smaak met peper, piccalili en suiker.
    10. Een ovenvaste schaal tot de helft vullen met tayer, de kip hierop rangschikken en weer bedekken met tayer. Vul de schaal af met de laatste rest vocht.
    11. Bak de pom in een voorverwarmde oven op stand 5-6 voor ongeveer 1,5 uur.

    Tip

    tayer is te koop bij de Surinaamse winkel. Vaak is deze ingevroren. Bij het gebruik voor Pom moet de tayer eerst ontdooid worden

    Tip

    Voor pom is het ook er lekker om er masterbeef in te doen, ook deze is te koop bij de Surinaamse winkel. Voor pom moet de masterbeef eerst ontzout worden. Om de masterbeef te ontzouten laat deze dan een nachtje in het water staan. Wel het water daarna weggooien. Bak de masterbeef met de kip mee in de olie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    5

    shame! Dit is geen antiliaans recept maar surinaams - 07 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren