Pannenkoeken van aardappel

    Pannenkoeken van aardappel

    5keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Duits recept voor pannenkoekjes gemaakt van aardappel.

    Jolanda Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen
    • 2 a 3 losgeklopte eieren
    • 2 eetlepels bloem
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Rasp de aardappelen en knijp er het overtollige vocht uit.
    2. Meng de aardappelen met eieren.
    3. Schep er de bloem door tot een dik beslag ontstaat.
    4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    5. Verhit in een koekenpan een laagje olie. Schep steeds wat beslag in de pan, druk plat en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en krokant.

    Tip

    heerlijk met appelmoes

    Tip

    ook te gebruiken als rosti bij een heerlijke salade

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren