Flame snack

    Flame snack

    5keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een duits recept uit de Elzas

    Jolanda Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 gram meel
    • 20 gram gist
    • 5 eetlepels melk
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 ei
    • 1 eetlepel olie
    • 200 gram creme fraiche
    • gemalen peper naar eigen smaak
    • nootmuskaat naar eigen smaak
    • 300 gram grof gesneden ui
    • 70 gram spek voor de magere variant vervangen door ham

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe het meel in een mengkom. Meng het gist met de melk en doe dit bij het meel. Voeg er suiker, ei, zout en olie bij en meng alles tot een mooi stevig deeg. (Voeg eventueel wat druppels water toe tot het deeg goed los laat uit de kom). Bedek het deeg met een theedoek, en zet het 30 minuten op een warme plaats.
    2. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak. besmeer de plak met creme fraiche en breng dit op smaak met peper en nootmuskaat. verdeel de uien en spek over de plak
    3. Bak de plak 35 minuten in het midden van de oven op 200 graden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren