Groentesoep met Grießklößchen

    Groentesoep met Grießklößchen

    3keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    groentesoep met klößchen

    Jolanda Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 70 gram boter
    • 200 gram wortels
    • 200 gram bloemkool
    • 250 gram erwten
    • 150 gram griesmeel
    • 2 eieren
    • 2 takjes peterselie
    • zout
    • nootmuskaat
    • suiker
    • 1 liter vleesbouillon
    • 250 ml melk
    • 200 gram gehakt
    • gehakt kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Kook de 50 gram boter, melk en griesmeel langzaam tot een dikke massa. Voeg een voor een de eieren toe en breng op smaak met zout en nootmuskaat. Laat dit een half uur rusten
    2. De wortels en de bloemkool wassen. Snij de wortels in kleine stukken. verdeel de bloemkool in roosjes.
    3. verhit 20 gram boter, 200 ml water, suiker en zout. Kook hierin de wortelen en de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de erwten toe. als de groente beet gaar is de bouillon toevoegen. breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag.
    4. Maak van het griesmeelbrei door middel van 2 theelepels kleine balletjes en voeg ze aan de soep toe. Laat dit 10 minuten staan maar zonder dat het de soep verder kookt.
    5. Breng de gehakt op smaakt en rol tussen de handen kleine balletjes en bak deze bruin in een koekenpan. Hak de peterselie fijn en voeg beiden toe aan de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren