Tunesische couscous met groenten in 25 minuten

    Tunesische couscous met groenten in 25 minuten

    25keer bewaard
    25min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke zomerse maaltijd. Erg praktisch: het is snel te maken, maar hoeft niet direct geserveerd te worden. Ook niet-vegetariers vinden dit gerecht heerlijk, maar je zou wat kipfilet gepocheerd in water, wijn en paprikapoeder en dan in stukjes gesneden kunnen toevoegen. Ik zou echt aanraden de genoemde garnering te gebruiken, vooral de sinaasappelrasp geeft een heerlijk aroma en brengt de smaken samen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 rode ui, gehakt
    • 1 courgette, in stukjes
    • 1 gele pompoen, in stukjes
    • 1 wortel, in stukjes
    • 2 paprika's, een rode en een gele, in stukjes
    • 50 gr baby portabella paddestoelen, in plakjes
    • 950 ml groentebouillon
    • 1/2 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
    • 1/4 theelepel gemalen kardemom
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 eetlepel gehakte verse koriander
    • 1 (450 gr) blikje kikkererwten
    • 2 roma tomaten, in plakken
    • 350 gr couscous
    • 1 theelepel geraspte schil van een sinaasappel
    • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas (optioneel)
    • 1/2 theelepel paprikapoeder (optioneel)
    • 1 eetlepel fijngehakte geroosterde amandelen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 13min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middellaag vuur. Doe de ui, courgette, gele pompoen en de wortel in de pan en bak dit, onder af en toe roeren, tot de uien zacht en doorzichtig beginnen te worden, in ongeveer 5 minuten. Roer de rode en gele paprika en de paddestoelen erdoor; bak nog eens 3 minuten. De groenten moeten nog stevig zijn.
    2. Giet de groentebouillon in de pan en bestrooi met paprikapoeder, kardemom, zout en koriander. Breng het mengsel aan de kook en zet dan het vuur lager. Roer de kikkererwten en tomaten erdoor. Voeg geleidelijk de couscous bij; roer dit door. Doe dan direct de deksel op de pan en haal van het vuur. Laat afgedekt 5 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. De couscous moet ongeveer de helft van het vocht hebben opgenomen.
    3. Serveer net iets warmer dan kamertemperatuur. Garneer met sinaasappelrasp en de geraspte kaas, paprikapoeder en amandelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren