Risotto met bacon

    Risotto met bacon

    5keer bewaard
    45min


    230 personen hebben dit gemaakt

    Romige risotto met knapperige bacon. Leg de risotto op een bord en breek er per bord een rauw ei overheen, zodat elke gast de dooier zelf kan doorprikken en door de rijst kan roeren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr bacon, in blokjes
    • 1,2 liter kippenbouillon
    • 2 eetlepels boter
    • 1/2 ui, gehakt
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 300 gr Arborio rijst
    • 2 eetlepels boter
    • 45 gr geraspte parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Roerbak de bacon in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het bruin wordt, in ongeveer 10 minuten. Giet het vet van de bacon af en bewaar dit.
    2. Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan op hoog vuur; zet het vuur laag om de bouillon warm te houden.
    3. Verhit twee eetlepels boter in een grote, zware steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe; roerbak deze tot de uien beginnen te kleuren, in ongeveer 2 minuten. Doe de rijst erbij en roer tot de rijst is bedekt met een laagje boter en begint aan te bakken, 2 tot 3 minuten. Zet het vuur lager naar middelmatig; roer 1/3 van de hete kippenbouillon door de rijst en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen en romig wordt. Herhaal dit nog 2 keer, onder voortdurend roeren. Het duurt ongeveer 15-20 minuten om alle bouillon erdoor te roeren. Als het klaar is, hoort de rijst zacht, maar ook nog iets stevig te zijn.
    4. Haal de risotto van het vuur en roer de resterende 2 eetlepels boter, de parmezaanse kaas en de apart gehouden bacon erdoor. Breng op smaak met zout en peper alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren