Gevulde paprika's met aardappel

    Gevulde paprika's met aardappel

    14keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Halve paprika's gevuld met een mengsel van uien, tomaat, pinda, kruiden en aardappel.

    Dien Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 paprika's
    • 500 gr aardappelen
    • boter of olie
    • 2 uien
    • 1 eetlepel gehakte pinda's
    • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel komijn (eventueel)
    • 1/2 theelepel kerrie
    • snufje zout
    • 3 eetlepels geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de paprika's verticaal doormidden en kook ze 5 minuten. Laat ze uitlekken. Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    3. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit daarin de uien tot ze gaar zijn, doe de pinda's erbij en bak al roerende 1 minuut. Voeg de tomaten toe en laat ze 2 minuten mee smoren. Meng de chilipeper, (komijn), kerrie en zout erdooren laat nog 5 minuten sudderen. Roer de aardappel erdoor en verwarm het geheel kort nog even.
    4. Vul de halve paprika's met het mengsel, strooi de kaas erover en zet ze in de voorverwarmde oven, ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren