Gevulde paprika's met aardappel

    Gevulde paprika's met aardappel

    Foto recept: Gevulde paprika's met aardappel
    2

    Gevulde paprika's met aardappel

    (0)
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Halve paprika's gevuld met een mengsel van uien, tomaat, pinda, kruiden en aardappel.

    Dien Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 paprika's
    • 500 gr aardappelen
    • boter of olie
    • 2 uien
    • 1 eetlepel gehakte pinda's
    • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel komijn (eventueel)
    • 1/2 theelepel kerrie
    • snufje zout
    • 3 eetlepels geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de paprika's verticaal doormidden en kook ze 5 minuten. Laat ze uitlekken. Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    3. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit daarin de uien tot ze gaar zijn, doe de pinda's erbij en bak al roerende 1 minuut. Voeg de tomaten toe en laat ze 2 minuten mee smoren. Meng de chilipeper, (komijn), kerrie en zout erdooren laat nog 5 minuten sudderen. Roer de aardappel erdoor en verwarm het geheel kort nog even.
    4. Vul de halve paprika's met het mengsel, strooi de kaas erover en zet ze in de voorverwarmde oven, ongeveer 15 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren