Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

    120keer bewaard
    7uur


    239 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk recept voor boeuf bourguignon, al jaren een favoriet in onze familie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900 gram mager runderstoofvlees
    • 240 ml rode wijn
    • 4 takjes verse peterselie
    • 1 takje verse tijm
    • 1 laurierblad
    • 4 eetlepels boter
    • 1 ui, in ringen
    • 1 eetlepel bloem
    • 60 ml runderbouillon
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels boter
    • 115 gr spekblokjes
    • 12 kleine uitjes
    • 115 gr paddestoelen, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Extra tijd: 3uur marineren  ›  Klaar in:7uur 

    1. Meng in een middelgrote kom het rundvlees, de wijn, peterselie, tijm en laurierblad. Laat dit 3 uur marineren.
    2. Haal het rundvlees eruit; zeef en bewaar de marinade. Verhit 4 eetlepels boter in een grote, zware pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui tot deze zacht is. Doe het rundvlees erbij en braad dit aan alle kanten bruin aan. Haal het vlees en de uien uit de pan en zet apart. Doe de bloem in de pan, en kook dit tot het bruin wordt. Schenk dan langzaam de runderbouillon bij en dan de bewaarde marinade. Doe het vlees en uien weer terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 3 uur sudderen.
    3. Verhit 2 eetlepels boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur, doe hierin de spekblokjes en kleine uitjes en bak dit tot de uitjes zacht zijn. Voeg de paddestoelen bij en bak nog door tot de paddestoelen goudbruin zijn. Serveer dit bij de boeuf bourguignon.

    Video

    Bekijk onze video voor Boeuf Bourguignon met sjalotjes op youtube! Klik hier voor de video.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    Ali
    van
    34

    Dit weekend dit recept gemaakt voor vrienden die op bezoek kwamen. Heerlijk! Heb alleen de stukjes vlees met bloem bestoven voor ze gebakken werden. Geserveerd met groentes en gekookte aardappeltjes. - 30 aug 2010

    MirjanOosterhuis
    13

    Wat is smaak hier van ? - 14 apr 2014

    8

    Die kleine uitjes, moeten dat sjalotjes zijn of van die zilveruitjes - 03 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren