Asperges au gratin

    Asperges au gratin

    7keer bewaard
    45min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Verse witte asperges met eieren en saus, gegratineerd in de oven.

    Dien Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kilo verse witte asperges
    • 75 gr oude geraspte kaas
    • 50 gr bloem
    • 50 gr boter
    • 250 ml kooknat van de asperges
    • 50 ml room
    • 2 eidooiers
    • 4 hardgekookte eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant. Kook de asperges in een aspergepan, met de punten naar boven, beetgaar.
    2. Laat de asperges uitlekken in een vergiet maar vang het vocht op. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg langzaam al roerende afwisselend de bloem en in gedeelten 250 ml van het kooknat toe om zo een dikke saus te maken. Voeg vervolgens room, eidooiers en 50gr oude kaas toe en roer goed door.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    4. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in plakjes. Leg een laag asperges onderin een ovenschaal. Leg daarop een laagje eieren, dan een laagje saus en herhaal dit. Eindig met een laagje saus.
    5. Strooi de resterende kaas erover en zet de schotel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven om het een bruin korstje te geven.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren