Italiaanse broodjes

    Italiaanse broodjes

    44keer bewaard
    3uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Het lijkt heel ingewikkeld, maar deze broodjes zijn vrij eenvoudig te maken, vooral als je het deeg in de broodbakmachine maakt. Je huis ruikt heerlijk als ze in de oven staan en ze smaken super, maar wat wil je ook met zulke lekkere ingredienten: parmaham, parmezaanse kaas, rucola en zongedroogde tomaatjes.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 broodjes

    • Voor het deeg
    • 300 ml water
    • 45 gr boter, in kleine blokjes
    • 485 gr bloem
    • 15 gr glutenmeel
    • 7 gr zout
    • 1 (7 gr) zakje gist
    • Voor de vulling
    • 20 gr rucola
    • 100 gr parmezaanse kaas
    • 100 gr gesneden parmaham
    • 8 zongedroogde tomaatjes, in kleine reepjes
    • 1-2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 40min rijzen  ›  Klaar in:3uur 

    1. Doe het water en de blokjes boter onder in de pan van de broodbakmachine. Meng het meel, glutenmeel en zout en doe dit dan in de broodbakmachine. Maak een kuiltje en doe hier de gist in. Zet de broodmachine op de deegstand en zet aan. Je kunt het deeg natuurlijk ook met de hand kneden en laten rijzen.
    2. Als het deeg klaar is, rol het dan uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 45 bij 30 cm op een met bloem bestoven werkvlak.
    3. Beleg de lap eerst met rucola. Laat de onderste en bovenste (lange) rand vrij.
    4. Bestrooi nu met parmezaanse kaas.
    5. Vervolgens leg je er plakjes parmaham overheen.
    6. En als laatste verspreid je de zongedroogde tomaatjes erover en besprenkel je het geheel met wat olijfolie.
    7. Rol de lap over de lange kant op. Snij ongeveer 16 stukken van 2 cm breed uit de rol. Gebruik een scherp mes, anders druk je de vulling en het deeg teveel samen.
    8. Leg de rolletjes met de snijkant naar beneden op een bakblik bedekt met bakpapier. Leg er een schone theedoek overheen en laat de broodjes nog zo'n 40 minuten rijzen op een warme plaats.
    9. Bak de broodjes af in de oven op 200 graden C in ongeveer 20-25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    renettakookt
    0

    Wat ruikt en smaakt dit heerlijk!! en inderdaad niet echt moeilijk om te maken. Ik heb ze voor een verjaardag gemaakt, als namiddag hapje, was een succes. - 12 apr 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren