Cake met appel

40keer bewaard
2uur10min


24 personen hebben dit gemaakt

In deze cake spelen eieren een 'gewichtige' rol. De overige ingredienten zijn afhankelijk van het gewicht van de eieren.

pit100

Ingrediënten
Porties: 12 

  • 3 eieren
  • het gewicht van de eieren in meel, suiker en boter
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 appels
  • zakje helder taartglazuur
  • appelsap

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur5min afkoelen  ›  Klaar in:2uur10min 

  1. De eieren (met schaal) wegen en het zelfde gewicht in gelijke hoeveelheden boter, meel en suiker nemen. Mix de eieren met de boter, meel, suiker, bakpoeder en vanillesuiker tot een beslag.
  2. De bodem van een springvorm (28 cm doorsnee) met bakpapier bekleden en het beslag erin gieten. De appel schillen en in dunne plakjes snijden en iets overlappend in een cirkel over het beslag verdelen. Licht aandrukken.
  3. In een voorverwarmde oven van 190 graden C op het middelste rooster in ongeveer 45 minuten bakken. Laat de taart afkoelen en maak volgens de aanwijzingen op het pakje een taartglazuur, maar vervang het water door een gelijke hoeveelheid appelsap. Goed roeren en over de cake verdelen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

sabine-22
van
8

Iets anders. met een gasoven moet hij op stand 4, en geen 45 min maar 1 uur en ong 30 min. anders is hij niet gaar - 15 apr 2010

ChantalMeris
6

Ik vond het een fijn recept om te maken, zelf heb ik geen glazuur gebruikt, maar abrikozen jam gebruikt. 60 gr abrikozen jam, 2 eetlepels water. Even opwarmen in een pannetje NIET LATEN KOKEN, het moet BIJNA koken. En daarna lekker over je taart/cake verspreiden met een kwastje! Ik heb ook een foto geupload, de cake in een harten vorm. Erug lekker!! - 21 mrt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties