Cake met appel

    Cake met appel

    40keer bewaard
    2uur10min


    29 personen hebben dit gemaakt

    In deze cake spelen eieren een 'gewichtige' rol. De overige ingredienten zijn afhankelijk van het gewicht van de eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 3 eieren
    • het gewicht van de eieren in meel, suiker en boter
    • 1/2 zakje bakpoeder
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 appels
    • zakje helder taartglazuur
    • appelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur5min afkoelen  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. De eieren (met schaal) wegen en het zelfde gewicht in gelijke hoeveelheden boter, meel en suiker nemen. Mix de eieren met de boter, meel, suiker, bakpoeder en vanillesuiker tot een beslag.
    2. De bodem van een springvorm (28 cm doorsnee) met bakpapier bekleden en het beslag erin gieten. De appel schillen en in dunne plakjes snijden en iets overlappend in een cirkel over het beslag verdelen. Licht aandrukken.
    3. In een voorverwarmde oven van 190 graden C op het middelste rooster in ongeveer 45 minuten bakken. Laat de taart afkoelen en maak volgens de aanwijzingen op het pakje een taartglazuur, maar vervang het water door een gelijke hoeveelheid appelsap. Goed roeren en over de cake verdelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    8

    Iets anders. met een gasoven moet hij op stand 4, en geen 45 min maar 1 uur en ong 30 min. anders is hij niet gaar - 15 apr 2010

    ChantalMeris
    6

    Ik vond het een fijn recept om te maken, zelf heb ik geen glazuur gebruikt, maar abrikozen jam gebruikt. 60 gr abrikozen jam, 2 eetlepels water. Even opwarmen in een pannetje NIET LATEN KOKEN, het moet BIJNA koken. En daarna lekker over je taart/cake verspreiden met een kwastje! Ik heb ook een foto geupload, de cake in een harten vorm. Erug lekker!! - 21 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren