Cake met appel
1 / 1 Foto van:  ChantalMeris
Blader

Cake met appel

  • 5 1
  • 34
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 2uur10min

In deze cake spelen eieren een 'gewichtige' rol. De overige ingredienten zijn afhankelijk van het gewicht van de eieren.

pit100

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 3 eieren
  • het gewicht van de eieren in meel, suiker en boter
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 appels
  • zakje helder taartglazuur
  • appelsap

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur5min afkoelen  ›  Klaar in:2uur10min 

  1. De eieren (met schaal) wegen en het zelfde gewicht in gelijke hoeveelheden boter, meel en suiker nemen. Mix de eieren met de boter, meel, suiker, bakpoeder en vanillesuiker tot een beslag.
  2. De bodem van een springvorm (28 cm doorsnee) met bakpapier bekleden en het beslag erin gieten. De appel schillen en in dunne plakjes snijden en iets overlappend in een cirkel over het beslag verdelen. Licht aandrukken.
  3. In een voorverwarmde oven van 190 graden C op het middelste rooster in ongeveer 45 minuten bakken. Laat de taart afkoelen en maak volgens de aanwijzingen op het pakje een taartglazuur, maar vervang het water door een gelijke hoeveelheid appelsap. Goed roeren en over de cake verdelen.

Meer recepten

Beoordelingen (2)

6
van sabine-22

Iets anders. met een gasoven moet hij op stand 4, en geen 45 min maar 1 uur en ong 30 min. anders is hij niet gaar - 15 apr 2010

5

Ik vond het een fijn recept om te maken, zelf heb ik geen glazuur gebruikt, maar abrikozen jam gebruikt. 60 gr abrikozen jam, 2 eetlepels water. Even opwarmen in een pannetje NIET LATEN KOKEN, het moet BIJNA koken. En daarna lekker over je taart/cake verspreiden met een kwastje! Ik heb ook een foto geupload, de cake in een harten vorm. Erug lekker!! - 21 mrt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties