Cake met appel

  (4)
  2 uur 10 minuten

  In deze cake spelen eieren een 'gewichtige' rol. De overige ingredienten zijn afhankelijk van het gewicht van de eieren.


  33 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 3 eieren
  • het gewicht van de eieren in meel, suiker en boter
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 appels
  • zakje helder taartglazuur
  • appelsap

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur5min afkoelen  ›  Klaar in:2uur10min 

  1. De eieren (met schaal) wegen en het zelfde gewicht in gelijke hoeveelheden boter, meel en suiker nemen. Mix de eieren met de boter, meel, suiker, bakpoeder en vanillesuiker tot een beslag.
  2. De bodem van een springvorm (28 cm doorsnee) met bakpapier bekleden en het beslag erin gieten. De appel schillen en in dunne plakjes snijden en iets overlappend in een cirkel over het beslag verdelen. Licht aandrukken.
  3. In een voorverwarmde oven van 190 graden C op het middelste rooster in ongeveer 45 minuten bakken. Laat de taart afkoelen en maak volgens de aanwijzingen op het pakje een taartglazuur, maar vervang het water door een gelijke hoeveelheid appelsap. Goed roeren en over de cake verdelen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (4)

  Beoordelingen in het Nederlands (2)

  van
  8

  Iets anders. met een gasoven moet hij op stand 4, en geen 45 min maar 1 uur en ong 30 min. anders is hij niet gaar  -  15 apr 2010

  ChantalMeris
  6

  Ik vond het een fijn recept om te maken, zelf heb ik geen glazuur gebruikt, maar abrikozen jam gebruikt. 60 gr abrikozen jam, 2 eetlepels water. Even opwarmen in een pannetje NIET LATEN KOKEN, het moet BIJNA koken. En daarna lekker over je taart/cake verspreiden met een kwastje! Ik heb ook een foto geupload, de cake in een harten vorm. Erug lekker!!  -  21 mrt 2013