Inloggen Aanmelden

Rundergoulash met paprika

Deze goulash wordt in z'n eigen vocht gesmoord. De goulash moet 2 tot 3 uur sudderen, dus neem voldoende tijd, of maak het een dag vantevoren, opgewarmd smaakt het nog beter. Serveer er bijvoorbeeld aardappelpuree of polenta bij.

barbarella Noord-Holland, Nederland

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 1 kilo runderstoofvlees
  • 150 gr reuzel (of olijfolie)
  • 3-4 uien, in zeer dunne plakjes
  • 1 scheut azijn, verdund met 1/16 l water
  • 50 gr zoete paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine theelepel marjolein
  • 1 kleine theelepel karwijzaad (kummel)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout
  • 1-2 rode paprika's, in dunne reepjes
  • peper

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

  1. Verhit de reuzel in een grote pan en laat de uien hierin al roerende langzaam bruinen.
  2. Paprikapoeder toevoegen, omroeren en met azijn en water afblussen. Even kort laten sudderen en dan het vlees toevoegen. Een beetje zout en karwijzaad, knoflook, marjolein en tomatenpuree toevoegen.
  3. Met de deksel schuin op de pan op laag vuur twee tot drie uur laten sudderen. Wel regelmatig controleren of er voldoende vocht in de pan zit en indien nodig een klein beetje water toevoegen. De goulash moet echter wel in zijn 'eigen vocht' langzaam smoren (maar het moet natuurlijk niet aanbranden, dus indien nodig wat water toevoegen).
  4. Als het vlees helemaal gaar is, net zoveel water toevoegen dat het vlees net bedekt is met water. De uien moeten in de tussentijd helemaal fijngekookt zijn en maken de saus wat dikker.
  5. Paprika toevoegen en de laatste 10 minuten laten meekoken. Nogmaals met zout en peper op smaak maken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties