Cappuccino cheesecake

    Cappuccino cheesecake

    12keer bewaard
    1uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart smelt in je mond. De taart wordt in een waterbad gebakken, dus je hebt een grote braadslee nodig, waar de taartvorm in past.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Bodem
    • 225 gr biscuitjes
    • 1 volle theelepel instant espresso
    • 1 volle theelepel ongezoete cacao
    • 65 gr zachte boter
    • Vulling
    • 675 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
    • 170 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr kristalsuiker
    • 3 grote eieren
    • 3 eidooiers
    • 3½ theelepel instant espresso
    • 1½ eetlepel Kahlua of koffielikeur
    • Topping
    • 125 ml slagroom
    • 1 zakje vanillesuiker
    • ongezoete cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De biscuitjes met espresso, cacao en boter in de keukenmachine mixen, tot de koekjes fijn verkruimeld zijn en alles goed gemengd is.
    2. Een springvorm van 25 cm invetten en het koekkruimelmengsel gelijkmatig over de bodem verdelen en aandrukken. Ook een rand van 2-3 cm maken en vastdrukken. In het vriesvak zetten.
    3. Oven voorverwarmen op 160 graden C.
    4. De roomkaas met suiker met een elektrische mixer romig opkloppen. Achtereenvolgens de eieren en de eidooiers toevoegen, dan de espresso poeder en de cacao toevoegen. Blijven mixen, tot alles goed gemengd en opgelost is.
    5. De springvorm van de buitenkant met twee lagen aluminiumfolie bedekken en enkele centimeters boven de rand laten uitkomen, zodat er straks geen water in de taart kan komen. Folie goed vastdrukken.
    6. Het roomkaasmengsel over de bodem verdelen en gladstrijken. De springvorm in een grote ovenvaste schaal (of braadslee) zetten en kokend water eromheen schenken (je kunt het beste de vorm al in de oven zetten voor het te vullen, zodat je niks kan knoeien). Net zoveel water in de braadslee gieten zodat het water tot halverwege de springvorm komt.
    7. Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling stevig is, maar nog niet helemaal stijf.
    8. Springvorm voorzichtig uit de oven halen en de aluminiumfolie eraf halen. De taart op een rooster helemaal laten afkoelen.
    9. Met een mes de taart langs de rand losmaken en de rand weghalen.
    10. Sla de slagroom met de vanillesuiker stijd en verdeel dit voorzichtig over de taart. Met cacao bestuiven en in de koelkast bewaren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren