Inloggen Aanmelden

Eenvoudig biscuitgebak

Dit biscuitdeeg is genoeg voor een taart van 26 cm doorsnee of een biscuitrol.

lirum_larum_löffelstiel

Ingrediënten
Opbrengst: 1 taart

  • 6 eieren
  • 200 gr suiker
  • rasp van de schil van 1 citroen
  • 75 gr bloem
  • 75 gr maïzena

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed een springvorm of bakblik met bakpapier en vet dit in.
  2. Splits de eieren. Mix de eidooiers met 2/3 van de suiker romig met een elektrische mixer. Citroenrasp erdoor mengen.
  3. In een andere kom het eiwit met de resterende suiker stijf slaan. Doe dit bij het eidooiermengsel.
  4. Meng de bloem met de maizena en zeef dit over de eiermengsels in de kom. Alles goed, maar wel voorzichtig, mengen met een spatel.
  5. Giet het beslag in de taartvorm of bakblik en strijk het glad. Bak de ronde vorm 25 minuten in de voorverwarmde oven. Op een bakblik hoeft de cake maar 12 minuten in de oven.
  6. Haal het biscuitdeeg direct uit de springvorm en op een rooster laten afkpelen. De grote, platte biscuit meteen van het bakblik halen, op een schone, vochtige theedoek uitstorten en het bakpapier er voorzichtig vanaf halen.
  7. De ronde biscuit moet je minstens 1 dag laten staan alvorens het door te snijden en verder te verwerken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties