Snoekbaars met mosterd-roomsaus

    Snoekbaars met mosterd-roomsaus

    7keer bewaard
    20min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind snoekbaars een erg bijzondere vis. We eten dit dan ook vaak bij bijzondere gelegenheden. Heerlijk met wilde rijst en wat mooi gekleurde groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 snoekbaarsfilets
    • zout
    • peper
    • het sap van 1 citroen
    • 2 eetlepels olie
    • 50 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 250 ml groentebouillon
    • 100 ml melk
    • 150 ml slagroom
    • 2 eetlepels dijon mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Spoel de snoekbaarsfilets onder de koude kraan af, droogdeppen, met zout en peper bestrooien en bedruppelen met citroensap. Als de filets erg groot zijn, kun je ze beter halveren.
    2. Voor de roomsaus de boter in een pannetje smelten, bloem erbij doen en 1 minuut onder voortdurend roeren aanbakken. Bouillon, melk en room al roerende toevoegen en zachtjes laten koken. Dan de mosterd erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Iets laten inkoken, dan wordt de saus iets dikker.
    3. Olie in een pan verhitten en hierin de visfilets aan beide kanten 5 minuten aanbakken. Met de saus serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 02 apr 2014

    van
    0

    Het is een heerlijk recept, ik heb ipv groentebouillon tuinkruiden bouillon gebruikt. Lekker met rijst. - 15 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren