gebakken witlof

    (2)

    Een erg eenvoudig recept voor witlof, gebakken in de pan en met room en reepjes ham.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stronkjes witlof
    • 2 eetlepels olie, of boter
    • 100 ml slagroom
    • 2 plakken gekookte ham, in fijne reepjes
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. De witlofstronken in de lengte doormidden snijden en het bittere stuk eruit snijden.
    2. Olie of boter in de pan verhitten en de witlof met de snijzijde in de hete pan leggen en op laag vuur al sudderend zacht laten worden, in ongeveer 15 minuten. let op dat de witlof niet aanbrandt.
    3. Als de witlof zacht is, de room en ham erbij voegen en nog even doorwarmen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties