Cevapcici

  • 22keer bewaard
  • 30min

In de jaren 70 waren Cevapcici helemaal in, bij ons in de familie werd het minstens 1 keer in de week gemaakt. Ik heb het oude recept teruggevonden (Cevapcici, gekruid gehakt uit de Balkan, smaakt nog steeds erg goed) en het is eenvoudig te maken.

Kirsten

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 500 gr rundergehakt (of 250 gr rund en 250 gr lam of 250 gr varkensgehakt)
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel mosterd
  • snufje cayennepeper
  • 2 eetlepels bloem
  • olie, om in te bakken

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. De knoflook en uien fijnhakken. Meng dit met het ei en het gehakt. Met zout, peper, peterselie, tomatenpuree, mosterd en cayennepeper mengen. Vingerdikke worstjes vormen en door de bloem halen.
  2. Olie in een pan verhitten en de Cevapcici aan beide kanten 5 tot 6 minuten bakken. Ze moeten van buiten bruin zijn, maar van binnen nog sappig. Je kunt ze ook op de grill of bbq bereiden, vet dan wel het rooster goed in.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

LydiaStok-Appelmans
1

Ik heb dit 30 jaar geleden eens gegeten bij mensen en ik ben zo blij dat ik hier het recept terugvind :-) - 21 mrt 2014

berts
van
0

Vanavond gehaktballen gemaakt met de ingrediënten ( zonder de bloem). Je krijgt een heel losse luchtige structuur met paneermeel. Het is een lekkere "andere" smaak. - 17 feb 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties