Cevapcici

    Cevapcici

    37keer bewaard
    30min


    39 personen hebben dit gemaakt

    In de jaren 70 waren Cevapcici helemaal in, bij ons in de familie werd het minstens 1 keer in de week gemaakt. Ik heb het oude recept teruggevonden (Cevapcici, gekruid gehakt uit de Balkan, smaakt nog steeds erg goed) en het is eenvoudig te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 ei
    • 500 gr rundergehakt (of 250 gr rund en 250 gr lam of 250 gr varkensgehakt)
    • zout
    • peper
    • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel mosterd
    • snufje cayennepeper
    • 2 eetlepels bloem
    • olie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De knoflook en uien fijnhakken. Meng dit met het ei en het gehakt. Met zout, peper, peterselie, tomatenpuree, mosterd en cayennepeper mengen. Vingerdikke worstjes vormen en door de bloem halen.
    2. Olie in een pan verhitten en de Cevapcici aan beide kanten 5 tot 6 minuten bakken. Ze moeten van buiten bruin zijn, maar van binnen nog sappig. Je kunt ze ook op de grill of bbq bereiden, vet dan wel het rooster goed in.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    LydiaStok-Appelmans
    4

    Ik heb dit 30 jaar geleden eens gegeten bij mensen en ik ben zo blij dat ik hier het recept terugvind :-) - 21 mrt 2014

    berts
    van
    2

    Vanavond gehaktballen gemaakt met de ingrediënten ( zonder de bloem). Je krijgt een heel losse luchtige structuur met paneermeel. Het is een lekkere "andere" smaak. - 17 feb 2013

    HansPapenburg
    0

    - Gewaardeerd op - 06 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren