Spitskoolsalade met appel

    (9)
    15 minuten

    Spitskool moet je niet koken, deze kool is ongekookt veel lekkerder.


    25 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr spitskool, gewassen
    • 2 theelepels zout + peper
    • 3 eetlepels appelazijn
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels pompoenpitolie
    • snufje suiker
    • 3 zure appels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de spitskool in zeer fijne reepjes en meng dit met 2 theelepels zout. 2-3 minuten laten staan en dan goed afspoelen onder koud water en droog maken.
    2. Azijn, suiker, zout, peper, olie en suiker tot een dressing roeren.
    3. Appel wassen, in vieren snijden, klokhuis eruit halen en in dunne reepjes snijden. Alles goed mengen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    debster_78
    0

    inderdaad simpel en fris! ik houd wel van de zure smaak. heb wel nog als topping geroosterde pompoenpitten er op gedaan. nog meer bite.  -  24 jul 2014

    berts
    van
    0

    Iets meer suiker en simpeler kan het niet, lekker!!! Voeg eens een handvol rozijnen toe en een eetlepel met honing.  -  31 mrt 2013

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren