Klassieke Mousse au Chocolat

    Klassieke Mousse au Chocolat

    57keer bewaard
    2uur15min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Chocolademousse is eenvoudigweg altijd een succes. Je kunt de mousse met stukjes bittere pure chocola maken, maar als je het wat zoeter wilt, kun je ook melkchocolade gebruiken. Hoe beter de kwaliteit van de chocola, hoe lekkerder de chocolademousse wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eidooiers
    • 40 gr suiker
    • 4 theelepels rum
    • 150 gr chocolade
    • 300 gr slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Mix de eidooiers met de suiker met een elektrische mixer goed en lang, zodat er een mooie schuimmassa ontstaat.
    2. Smelt de chocolade au bain marie, laat het iets afkoelen en roer het dan (nog warm) door het eigeel. Meng ook de rum erdoor.
    3. Sla de slagroom stijf en meng dit door de chocolademousse. Schenk de mousse dan direct in kleine schaaltjes en zet ze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    11

    :* - 01 jun 2013

    JobSmeets
    van
    6

    - 17 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren