Zuid-Afrikaans dessert

    Zuid-Afrikaans dessert

    5keer bewaard
    55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit nagerecht van mijn vriendin Karin, die lang in Zuid-Afrika heeft gewoond. Ze heeft me het recept gegeven en nu kunnen jullie ook van deze heerlijke pudding genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kopje suiker
    • 1 eetlepel abrikozenjam
    • 1 ei
    • 1 kopje melk
    • 1 kopje meel
    • 1 theelepel dubbelkoolzure soda (baksoda)
    • snufje zout
    • 1 eetlepel boter, gesmolten
    • 1 theelepel azijn
    • Mascarpone
    • Slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Mix de ei met de abrikozenjam en suiker tot een romige massa. Melk toevoegen en mengen.
    2. Meel, baksoda en zout mengen en door het melk-eimengsel roeren. Gesmolten boter met de azijn mengen en ook door het mengsel roeren.
    3. Oven voorverwarmen op 180 °C.
    4. Het mengsel nog een keer goed doorroeren en in een puddingvorm van ongeveer 20 cm doorsnee gieten. Dek de vorm af met aluminiumfolie en in 45-60 minuten in de oven bakken. De Pudding is klaar, als deze gelijkmatig bruin is.
    5. Klop de slagroom niet te stijf op, vermeng met de mascarpone en serveer dit bij de pudding.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren